Udskriv
0 fra 0 stemmer

Helstegt kylling med ramsløgpesto og puylinser

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Ramsløgkylling

  • 1 stk. kylling - denne gang en fersk bornholmerhane fundet på tilbud i Salling
  • Ca. 6 ramsløg
  • Et par stilke frisk timian og samme rosmarin
  • Ca. 50 gram smør
  • 1 økocitron
  • Salt
  • Peber

Linser med diverse

  • 3 dl linser
  • 100-150 g bacon
  • 1 stort løg
  • 1 håndfuld tomater
  • 2-3 stængler bladselleri
  • 1 håndfuld vindruer der trængte til at blive brugt
  • C. 7 dl hønsebouillon - alternativt grøntsags
  • Derudover skulle der have været et par gulerødder i men dem glemte jeg sgu at købe

Ramsløgpesto

  • 1 bakke ramsløg - eller håndfuld hvis du selv plukker;)
  • 1 håndfuld pinjekerner eller lignende
  • Parmesan eller lignende
  • Lidt citronsaft
  • Olie
  • Peber

Sådan gør du

Ramsløgkylling

  • Hak krydderurter og bland med smøret lidt og peber
  • Prop kryddersmøret ind under skindet på kyllingens bryster og lår
  • Drys lidt salt ind i skroget og fordel med fingrene
  • Stik huller i citronen og prop den ind i skroget
  • Bind lårene sammen med lidt tråd
  • Krydr skindet med salt og peber

Linser med diverse

  • Steg bacon indtil det er ved at blive sprødt (uden at det når at blive sprødstegt)
  • Mens baconen steger, skæres grøntsagerne i mindre tern
  • Smid grøntsagerne på panden og lad det stege med et par min.
  • Hæld pandens fyld op i en bradepande
  • Skyl linserne og bland med indholdet i bradepanden
  • Tilsæt hønsebouillon
  • Placer kyllingen ovenpå
  • Smid det i ovnen ca. 75 min. ved 185 grader (eller til centrumtemperaturen er 75 grader)

Ramsløgpesto

  • Blend skidtet med lidt olie og tilsæt derefter olie efter behov

Noter

Smid bradepanden på bordet og skær kylle ud ved bordet - ved du ikke hvordan, så lær det;)
Server med pestoen til.