Pig Wellington (1)
Udskriv
0 fra 0 stemmer

"Pork Wellington" - fyldt svinemørbrad i sprød butterdej

Antal: 3 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Mørbrad

  • 1 stk. svinemørbrad
  • 5 skiver parmaskinke
  • 1 pakke butterdej
  • 250 g svampe
  • 1 håndfuld soltørrede tomater
  • Et par spiseskefulde grøn pest - basilikum rucola eller hvad du lige måtte have stående

Glaserede grøntsager

  • 5-6 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • Et par håndfulde sugarsnaps
  • 1 dl vand
  • 1 stor spsk. honning
  • 1 spsk. syre - citron appelsin el. lign.
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

  • Rengør grøntsagerne
  • Hak champignons og soltørrede tomater
  • Steg dem tørre på panden
  • Flæk mørbraden "et par gange", så du har et stort stykke fladt mørbrad
  • Drys med lidt salt og peber og fordel champignons og soltørrede tomater udover mørbraden
  • Rul mørbraden stramt
  • Læg et stykke film ud på bordet
  • Placér stykkerne med parmaskinke på filmen
  • Smør pestoen udover parmaskinken
  • Placér den rullede mørbrad på parmaskinken og rul skinke og film stramt omkring
  • Læg stegen i køleskabet i min. 15. minutter
  • Smid et ovnfast fad i ovnen og tænd på 185 grader
  • Rul stegen i butterdejen, pensl den med et pisket æg og rids dejen med en kniv eller stik den med en kniv
  • Læg stegen i det ovnfaste fad og bag i ca. 35 minutter
  • Mens stegen er i ovnen, går du igang med grøntsagerne

Glaserede grøntsager

  • Grøntsagerne skæres i passende stykker og smides på en pande
  • Tilsæt vand, honning og syre
  • Lad det småkoge på ca. 1/3 varme indtil væsken er blevet "glace-like"
  • Pisk smør i umiddelbart før servering og smag til

Noter

Kødet blev anrettet på en bund af de glaserede grøntsager og fik en klat creme fraiche rørt op med lidt basilikumspesto.