Udskriv
0 fra 0 stemmer

Pretzels med krydret bacon

Antal: 16 -24
Forfatter: Louise

Ingredienser

Dej:

  • dl. lun mælk
  • dl. lun vand
  • 20 gr. gær
  • 50 gr. smeltet smør
  • 500 gr. italiensk hvedemel type "00"
  • 2 spsk. groft salt
  • evt. 2 spsk. hel kommen

Bacon wrap:

  • 1 pk. bacon
  • 1 dl. muscovado sukker
  • 2 spsk. røget paprika
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. maizena el. kartoffelmel
  • Lidt peber

Et æg til pensling + groft salt.

    Sådan gør du

    Dag 1:

    • Opløs gæren i det lune vand og mælk.
    • Tilsæt smør, mel og salt.
    • Ælt dejen god igennem og lad den hæve tildækket i 1 time.
    • Form dine pretzels til kringler og/eller sticks.
    • Fordel dem på 2 bageplader og stil dem køligt natten over, mindst 8 timer.

    Dag 2:

      Pretzels:

      • Bring en gryde med vand i kog og kog dine pretzels i et par minutter. De er færdige med at koge, når de har opnået en lidt plastik agtig overflade. Placer dem på bagepladerne igen.
      • Pensl dem med det sammenpiskede æg og drys med groft salt.
      • Bag dem i ca.18-20 minutter ved 180 grader på varmluft.

      Krydret Bacon:

      • Halver bacon strimlerne.
      • Bland krydderierne godt og vend bacon strimlerne heri.
      • Sno et stykke bacon omkring hver stick. (Jeg lavede 16 sticks og 8 kringler)
      • Placer dem på en bagerist og sæt dem i midten af ovnen igen med en bageplade nedenunder så fedtet kan løbe fra.
      • Bag dem i ca.15-20 minutter ved 180 grader varmluft. Hold øje med dem, pludselig går det stærkt.

      Noter

      Disse pretzels kan også langtidsbages, hvilket gør de bliver sprøde hele vejen igennem. Alt afhængig af hvordan ens ovn varmer, skal de bage i ca.1½ time ved 100-120 grader, evt. med lågen på klem.
      Dette kræver at man går og holder øje med dem, de skal ikke bage, men tørre, så det er vigtigt at temperaturen ikke er for høj.