kammusling
Udskriv
4 fra 1 stemme

Stegt kammusling, nødder, blomkål, brunet smør, crouton og kørvel

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 12 kammuslinger
  • 1 håndfuld grofthakkede nødder
  • 1 stykke blomkål
  • 1 stykke brød
  • 150 g smør

Sådan gør du

  • Salt kammuslinger let, overhæld dem med lidt olie og stil dem i køleskabet
  • Skær brøddet i tynde skiver og rist dem sprøde i ovnen
  • Brun smørret, uden at det bliver brændt
  • Tilsæt nødder til det brunede smør
  • Skær blomkål i papirtynde skiver (eksempelvis på en mandolin) og læg skiverne i isvand
  • Steg kammuslingerne ved HØJ varme i ca. 1 minut på hver side
  • Lad dem "dryppe af" på et rent viskestykke
  • Smelt en klat smør på panden, lad det "bruse af" og vend kammuslingerne kort i smørret før du anretter

Noter

Anret evt. som illustreret nedenfor og top med kørvel, estragon, purløg eller hvad du ellers har ved hånden.