Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 3 stemmer

Chorizo/reje quesadilla med røget guacamole

Antal: 10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Røget Guacamole

  • 1/2 løg groft hakket
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 1/2 tsk groft salt
  • 3 modne avocadoer
  • 1 spsk limesaft
  • 1 tsk chipotle-sauce eller efter smag

Quesadillas

  • 8 store tortillas
  • 250 gr chorizo pølse i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg presset
  • 200 gr tigerrejer pillede (husk at fjerne tarmen)
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • Saften fra 1/2 lime
  • 125 gr revet mozzarella
  • 125 gr revet cheddar
  • 1/2 bundt hakket koriander

Sådan gør du

Røget Guacamole

  • Knus løg, hvidløg og salt til en jævn pasta i en morter.
  • Mos avocadoen til den ønskede ”chunkiness” et piskeris skulle gøre tricket.
  • Tilsæt løg-puréen, limesaften og chipotle saucen.
  • Smag til med salt, limesaft og chipotle.
  • Serveres straks eller dækkes til med husholdningsfilm (lægges på guacamolens overflade for at undgå oxidering)

Quesadillas

  • Varm en pande op (2/3 af max blus) og steg chorizoen i et par minutter, til de er let sprøde i overfladen.
  • Fjern chorizoen, tilsæt lidt olie og hvidløget. Rist det et øjeblik og tilsæt rejerne samt lidt salt og peber, og limesaft.
  • Steg i et par minutter (husk at de ikke skal steges færdige på panden).
  • Lad rejerne køle lidt af og hak dem meget groft.
  • Bland osten og del i fire portioner.
  • Smid en tortilla på panden og fordel det meste af en portion ost ovenpå.
  • Steg i et minuts tid og læg 1/4 af chorizoen og rejerne ovenpå osten. Drys resten af osteportionen ovenpå, og afslut med en tortilla.
  • Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.
  • Vend quesadillaen når det er muligt og steg på den anden side, til den er sprød.
  • Skær den ud i passende trekanter, drys koriander over og servér med guacamolen.