Udskriv
5 fra 2 stemmer

Gourmet Chicken Wings

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Wings:

  • 20 kyllingevinger sørg for at der er godt med kød på
  • 1 løg i både
  • ½ bundt frisk timian
  • 1 l hønsebouillon
  • 1/4 l fløde
  • Lidt karry
  • Salt
  • Lidt mel
  • Rapsolie

Hot Sauce (rigeligt til et par portioner):

  • 3 grillede peberfrugter uden skind
  • 1/2 dåse flåede tomater
  • 1/2 dl rødvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 tsk. Cayennepeber
  • Pepper Sauce/Tabasco - alt efter smag...og mod

Blue Cheese dip:

  • 1 dl cremefraiche
  • 100 g flødeost
  • 100 g blåskimmelost
  • Lidt peber

Sellerifritter:

  • 2 knoldselleri
  • 2 l rapsolie
  • Salt

Sådan gør du

- Dagen inden:

    Wings:

    • Fjern det yderste led af vingen, krydr resten med salt og karry og lade dem trække 30 min.
    • Smid vingerne i en gryde og tilsæt løg, timian, fon og fløde.
    • Lad det simre over svag varme, til det er muligt at ”smutte” benene af, uden at ødelægge kødet.
    • Placer de udbenede vinger under pres imellem to plader og køl i ca. en time.

    Hot Sauce:

    • Hæld alle ingredienser i en gryde og blend til en jævn konsistens.
    • Kog op og blend derefter igen.
    • Stilles på køl

    - På dagen:

      Blue Cheese dip:

      • Mos blåskimmel-osten med flødeosten og rør creme fraichen i, til en jævn masse.
      • Smag til med peber og evt lidt hvidvinseddike.
      • Stilles på køl.

      Sellerifritter:

      • Sellerifritterne laves efter samme fremgangsmåde som vores triple cooked fries.

      Wings:

      • Vend vingerne i mel.
      • Steg vingerne i olie til de er gyldne.
      • Smid vingerne i en dyb skål, sprøjt lidt af hot saucen over og vend vingerne for at fordel hot saucen ordentligt. (Alternativt kan hot saucen serveres som en dip)
      • Server!