Udskriv
0 fra 0 stemmer

Mexicansk morgenmad - Wake me up inside

Antal: 2
Forfatter: Familiefaren

Ingredienser

  • 2 hvede tortillas
  • 6 store øko æg
  • 2 lime
  • 2 to mater
  • Frisk chili - mængden bestemmer du selv
  • 1 bund frisk koriander
  • 1 stor moden avokado
  • 1 god klat smør
  • 2 forårsløg
  • 100 g friskrevet cheddar/parmesan
  • Friskkværnet peber og salt
  • Din favorit chilisauce jeg valgte Tabasco

Sådan gør du

  • Skær avokadoen i små mundrette bidder og pres saften fra den ene lime og drys med salt/peber, stil det til side
  • Snit forårsløg og koriander fint, hak tomaten i mundrette bidder
  • Pisk æg sammen med en gaffel, tilsæt halvdelen af korianderne og det ene løg og smid noget salt i (ikke peber, det farver æggene, vent med det)
  • Varm en pande godt op og læg totillaerne på i ca. 25 sekunder på hver siden, læg den til side med sølvpapir og et viskestykke over
  • Smid en god klat smør på panden og smid æggene på, rør godt i dem, og lad dem ikke få for meget!
  • Så er det faktisk bare tid til anretning

Noter

Anretning
Grib et par tallerkener og skær totillaerne over i halve
Fordel æggene på begge halvdele, så tomaterne, lidt koriander, løg og chilisauce til du skammer dig
Læg så den anden halvdel på og drys med rigelige mængder af ost og de sidste koriander
Slut af med lidt ekstra chilisauce