Farseret Kanin (5)
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Coniglio in porchetta - Farseret kaninus

Antal: 4

Ingredienser

  • 1 kanin med indmad

Til farseringen

  • 3-4 tynde skiver Pancetta
  • 200-250 g hakket kalv og flæsk
  • Kaninens lever – hakket fint
  • 1 æg
  • 20-30 g revet Grana Padano
  • En håndfuld bredbladet persille – finthakket
  • En lille håndfuld rasp
  • En stor håndfuld hvidt brød uden skorpe – stegt blødt i smør
  • 10-12 knuste fennikel frø
  • lidt revet muskatnød
  • Salt og frisk kværnet peber

Sådan gør du

Udbening

  • Skær hovedet af
  • Fjern indmad
  • Læg kaninen på ryggen og pres kaninkøllerne let ud, så de er lettere at arbejde med.
  • Skær med en skarp kniv ned langs benets knogler så du åbner op ind til hele knoglebenet.
  • Skær nu hele benet ud ved at lægge små snit hele vejen rundt om knoglerne - så tæt på benet som mulig.
  • Det samme gør du ved leddene - små snit og igennem det lille stykke brusk der holder sammen på leddet.
  • Fjern knoglen og forsæt på samme måde med rygbenet(pas på du ikke skærer igennem kødet). Arbejd hele tiden med fingerspidserne så du har føling med dyret.
  • Slut af med forbenet og bovbladet – stadig med samme teknik. Til sidst skulle du gerne have et rektangulært stykke kanin som du salter let - se billedet

Fars

  • Rør alle fars ingredienserne godt sammen, undtagen Pancetta
  • Form en pølse, som har samme længde som kaninstykket.
  • Placer farsen på midten af kødstykket og læg pancetta skiverne over. Fold kaninstykket grundigt over ”pølsen” og opbind med køkkengarn.
  • Gnid rullen i olie, salt og stik nogle rosmarin kviste ind under opbindingen.
  • Steg på en på en rille midt i ovnen i 45-55 min. på 180 grader.
  • Sæt en bradepande under hvor du passende kan smide kartoffeltern i efter 15 min, så er de færdige samtidig med kaninen og smager helt fantastiske med safterne der dryppet ned fra kaninen.

Noter

TIP: når farsen er rørt former du en lille kugle, som du steger af på panden og tjekker om smagen er i orden.