Græskarsuppe
Udskriv
5 fra 1 stemme

Halloween special: Græskarsuppe med rigelig fløde...

Antal: 6
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • Et meget stort græskar 1½ kg
  • 10 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1,5 liter god hønsefond
  • 100 gram smelte ost Philadelphia fx
  • Fløde til du skammer dig eller 3 dl
  • 0,5 dl brun farin
  • 1 rød frisk chili
  • 2 tsk. god karry
  • tsk. koriander
  • Salt/Peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 220 grader
  • Skræl græskaret således du har indmadden, fjern de fleste gerne, hvis det er lidt tilbage, så går det nok
  • Smid hele molevitten på en bradepande og smid det i ovnen, bank hvidløgene flade med en stor kniv og smid dem med ind oveni, lad det stå i ovnen i 45 min
  • Imens skærer du løg og chili som du svitser i en stor gryde (meget stor)
  • Tilsæt krydderierne og lad det svitse grundigt, stil det til side
  • Når græskaret er færdig tilsætter du det i gryden og rører det godt sammen med løgenen og chilien
  • Tilsæt nu det meste af hønsefonden, ost, fløde, farin, salt og peber og lad det hele småsimre i 30 minutter, hvis suppen er for tyk så juster den med det sidste hønsefond
  • Blend suppe enten i en blender, men så passer du på med at sætte låget for stramt på! Eller brug en stavblender