Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 3 stemmer

Einbein mit Sauerkraut

Antal: 4
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

Svineskank

  • 700 g svineskank pr. person - spørg din slagter
  • Salt/peber
  • Evt. et par lauerbærblade

Sauerkraut

  • 1 dåse Sauerkraut på 500 g
  • 2 spsk. smør
  • 1 dl ml hvidvin
  • 2 løg
  • 2 spsk. sukker
  • 3 æbler
  • 6 laurbærblade
  • 1 tsk. kommen
  • 1 tsk. groft salt
  • Frisk kværnet peber

Erbs pure (gulerods/ærtepure)

  • 200 g ekstra fine ærter
  • 5 gulerødder
  • 25 g smør
  • Lidt frisk timian
  • Salt/peber
  • 2 dl hønsebouillon

Tilbehør

  • 250 g kvalitets bacon
  • Nogle gode kapers
  • Weisbeer i rigelig mængder
  • Snaps

Sådan gør du

Svineskank

  • Hvis du har en Sous Vide, så skal du igang dagen før - ca. 65 grader i små 18 timer - her må du gerne salte skankene en lille smule og lidt peber, men endelig ikke for meget!
  • Kører vi traditionelt, smækker du skankene i saltet vand med lauerbær, hvor du lader dem koge ved middelsvag varme i ca. 2,5 timer
  • Ombestemmer du dig lige som mig, ryger skankerne efterfølgende i ovnen til de er godt sprøde

Sauerkraut

  • Varm en god stor tykbundet gryde godt op og smelt smørret
  • Hak løgene og æblerne og tilsæt dem
  • Når de er faldet lidt sammen tilsætter du dit sauerkraut
  • Rør godt rundt og får fordelt løg, æbler og kål skru nu ned til middelsvag varm
  • Tilsæt hvidvin, sukker, laurbær, kommen, salt og peber, læg låg på og lad det simre i 45 min.

Erbs pure

  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker
  • Smelt smørret og tilsæt gulerødderne, timian, salt og peber og kog dem møre
  • Vand ærterne i lidt vand
  • Purer begge dele og tilsæt efter behov lidt af vandet/bouillonen smag til med salt/peber

Tilbehør

  • Steg dit bacon sprødt
  • Server det resterende tilbehør