Udskriv
4 fra 1 stemme

Lammemørbrad med friske kantareller og persille

Forb. tid15 min
Tilb. tid2 t
Samlet tid2 t 15 min
Antal: 2
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

Lammemørbrad

  • 300 gram afpudset lammemørbrad
  • Salt/peber

Indkogte champignon og rødløg

  • 100 gram champignon
  • 1 dl balsamico
  • 1 stor spsk. honning
  • 1 rødløg
  • En halv flaske rødvin
  • En halv flaske portvin
  • 1 liter oksefond

Kantareller

  • 200 gram kantareller
  • 1 lille bund kruspersille
  • Salt/peber
  • 1 sjat marsala
  • 2 dl fløde
  • 2 store spsk. smør

Sådan gør du

Lammemørbrad

  • Er du besiddelse af Sous Vide udstyr, så skal vi have ild i den nu (indstil på 55 grader). Hvis ikke, så fortvivl et øjeblik:) Herefter afpudser du kødet giver det salt og peber og lader det trække 20 min.
  • Kører vi Sous Vide, så vakuumpakker du det og dumper det i, lader det hygge ca. 1,5 time. Alternativt dækker du det til og stiller det på køl

Indkogte champignon og rødløg

  • Kog balsamico og honning godt ind til der kun er et par spsk tilbage
  • Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge godt sammen til der en et par dl tilbage
  • Det tager ca. 1½ time

Kantareller

  • Rengør kantarellerne grundigt med en lille børste
  • Varm en god pande op med smørret og steg kantarellerne sprøde
  • Tilsæt persille og giv dem salt og peber
  • Lad dem stege lidt og giv dem et sjat marsala samt fløde
  • Lad det koge sammen

Lammemørbrad

  • Hvis du har lavet Sous Vide delen, så varmer du en pande op til den er varmere end de indre helvedes flammer! Hvis ikke så nøjes du med at varme den godt op.
  • Giv panden lidt olie og steg så mørbraden, igen hvis du har Sous Vide, så svirper du den bare og vender den hurtigt rundt. Hvis ikke, så steger du mørbraden i et par minutter par hver side.
  • I begge tilfælde så tager du mørbraden af og lader den trække nogle minutter før servering.