Udskriv
0 fra 0 stemmer

Heftig marengsbombe med skum, pærer og lade

Antal: 6 -8
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • 6 æg øko, ja det skal det altså være
  • 150 gram brun farin
  • Et nip salt
  • 3 dåser pære på dåse i sukkerlage jeps, jeg mener det sgu
  • 200 g mørk god kvalitets chokolade 70 %
  • 1 stang vanilje
  • 6 dl piskefløde
  • 50 gram flormelis
  • 50 gram pekannødder

Sådan gør du

  • Del æggene således du har hviderne (gem blommerne til en æggekage el.)
  • Pisk nu hviderne ved medium hastighed og tilsæt langsomt den brune farin
  • Pisk i ca. 8-9 min indtil hviderne er helt bløde mellem dine fingre, der må ikke være sukkerkorn
  • Tænd ovnen på 150 grader
  • Find en bradepande og læg bagepapir på, stil evt. noget tung i hvert hjørne så det er lidt lettere at styre
  • Smør nu hviderne ud i et areal som svarer til et A3 papir, ca. 1-2 cm tykt
  • Bag dem i en time, de skal være sprød udenpå, men blød og sej indeni
  • Åben alle dåserne med pærerne og skær dem i små kvarte, gem lagen fra en af dåserne
  • Stil pærerne til side, kog lagen meget langsomt op og smelt chokoladen deri, pas nu på det ikke brænder på!
  • Find en pande og rist nødderne hurtigt af
  • Skrap vaniljen ud i fløden og tilsæt flormelis, pisk det nu grundigt igennem til en lækker skum.

Noter

Nu bliver det lidt tricky - du skal have flyttet din marengs over på et spækbræt, hvilket godt kan lade sig gøre, bare flyt det i bagepapiret og træk det forsigtigt væk under, brug evt.en kniv til at løse marengsene med. "Klask" nu skummet ud over, læg pærerne på, hak nødderne og drys dem over. Så mangler vi bare chokoladesaucen, som ikke skal være brændende, men lun - hæld den nænsomt over, men spar nu ikke for meget på det!