Chicken Vindaloo
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Chicken vindaloo

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Krydderiblanding

  • 1 tsk kardemommefrø
  • 3 kanelstænger
  • 10 nelliker
  • 1 spsk korianderfrø
  • 2 tsk spidskommenfrø
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 1-2 spsk chilipulver
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 5-6 fed hakket hvidløg
  • 2 tsk sennepspulver
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 dl lys vineddike

Vindaloo

  • 1 kg kyllingebryst
  • 4-5 spsk olie til stegning
  • 2 store løg
  • Chili efter behov og smag - så hvor hot skal det være 2 stk. er nok standard
  • 4 laurbærblade
  • 2 tsk salt

Naan brød (6-8 stk)

  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 500 g mel
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1,5 dl yoghurt naturel
  • 1 sammenpisket æg
  • 10 spsk varmt vand
  • 5 spsk smeltet smør
  • 2 spsk sesamfrø og/eller birkes

Sådan gør du

Krydderiblanding

  • Varm en pande godt op og smid alle de "hele" krydderier på og rist den i 4-5 minutter
  • Smid dem derefter i en morder og stød dem grundigt og længe med de "stødte" krydderier
  • Vær sikker på, at det virkelig er stødt godt sammen, du gider ikke have et stykke kanalstang i munden
  • Rør det hele grundigt sammen

Vindaloo

  • Skær kyllingen ud i små mundrette bidder og hæl marinaden over, smid det i køleskabet i 24 timer
  • Nu går det heldigvis hurtigt - skær løget i skiver og svits det i et skvæt olie i en gryde indtil de er gyldne
  • Skær chilien i tynde skiver og tilsæt den med kyllingen, marinaden og laurbær.
  • Læg låg på gryden og steg det i 30 min til kødet er mørt
  • Kog en grydefuld ris imens, tilsæt gurkemeje, salt og eddike så risen får en smuk gul farve, som komplimenterer din ret

Naan brød (6-8 stk)

  • Rør gæren ud i 5 spsk håndvarmt vand og rør sukkeret i. Lad det stå i 5 min.
  • Fat en stor skål og hæld næsten alt melet i (475 g)
  • Tilsæt æg og yoghurt i gærblandingen og smid det i melet
  • Rør det godt sammen, tilsæt 5 spsk varmt vand.
  • Ælt dejen grundigt i 10 min. Tilsæt det smeltede smør
  • Lad dejen hvilke lun i en time
  • Rul den ud til en tyk pølse, del den i 6-8 lige store stykker
  • Rul stykker i hånden og bank dem med håndflade og træk dem aflange
  • Pensel den med smeltet smør og drys sesam over
  • Lad dem efter hæve på en bageplade i 15 min
  • Bag dem ved 220 grader i 15 min