Udskriv
5 fra 1 stemme

"Den grønne Carbonara"

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 store øko æggeblommer
  • 1,5 dl piskefløde
  • 200 g friskrevet parmesan
  • 12 stykke skiver panchetta
  • Bundt timian
  • Lidt olie til stegning
  • 1 lille broccoli
  • 1 bundt forårsløg
  • 400 g pasta fuldkorns øko ja det synes jeg altså er bedst
  • 2 peberfrugter gul/grøn
  • Friske ærter?
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Sæt du gryder over med kogende vand, kog pastaen i den ene og salt vandet let
  • Kog broccolien i 2 minutter i den anden - endelige ikke længere!
  • Når broccolien er færdig plukker du den i små buketter og stiller den til side.
  • Snit grøntsagerne i bundrette bider
  • Varm en stor pande op og sjask lidt olie på, svits panchetta til de er sprødt
  • Tilsæt peberfrugt, broccoli og halvdelen af timianen og steg det hurtigt, tilsæt salt og peber
  • Mens det steger rører du piskefløde, æg og halvdelen af parmesanen sammen tilsæt salt og peber (mere peber end du tror!)
  • Tag panden af blusset.
  • Nu skulle pastaen gerne være færdig, tag en stor skefuld af pastavandet og tilsæt i saucen.
  • Hæld nu saucen over i panden, og rør det hele godt sammen, det er vigtigt at saucen ikke kommer til at koge, så får du nemlig røræg!
  • Hak resten af dit timian hurtigt og drys over sammen med lidt timian og dine forårsløg