Udskriv
5 fra 1 stemme

Koldrøgede rejer, 2 x rygeost, rugbrød og grønt

Antal: 4
Forfatter: gastromand.dk

Ingredienser

Koldrøgede Rejer

  • 400 g friskpillede rejer
  • Lidt røg

Rygeostecreme

  • 1/2 bæger rygeost
  • 1-2 spsk. creme fraiche
  • Lidt peber
  • Lidt citronsaft

Rygeostesne

  • 1/2 bæger rygeost

Rugbrødsflager

  • 100 g rugbrød ikke skiveskåret

Agurkekugler

  • 1/2 agurk
  • 1 dl rapsolie
  • 1 par kviste dild
  • Citronskal

Grønt

  • Brug de krydderurter som du lyster – her:
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 bakke karse

Sådan gør du

Koldrøgede Rejer

  • Ryg rejerne i en pose– husk at rejerne tager meget imod røgen.

Rygeostecreme

  • Rør alle ingredienser sammen og stil på køl indtil anretning.

Rygeostesne

  • Placer den halve rygeost i fryseren i min. to timer.

Rugbrødsflager

  • Skær små flager af rugbrødet. Sørg for at de bliver så tynde som muligt.
  • Tør i ovnen ved ca. 80°C i 20-25min.
  • Lad fladerne køle ned.

Agurkekugler

  • Med et parisiennejern skæres ”halve” kugler af agurken.
  • Marinér kuglerne i rapsolie tilsat grofthakket dild og citronskal, i min. et par timer.

Grønt

  • Pluk krydderurterne groft.

Anretning

  • Lav nogle toppe af rygeostecremen på tallerkenen.
  • Placér agurkerne på tallerkenen, med skallen nedad.
  • Fordel halvdelen af krydderurterne på tallerknen og herpå ligges rejerne.
  • Slut af med rugbrødsflager og resten af krydderurterne.
  • Umiddelbart inden servering rives den frosne rygeost ud over retten.

Tips

  • Hvis ikke du har en røgpistol, kan røgningen klares ved at tænde lidt røgsmuld på noget sølvpapir, og placere det under en stor skål, med rejerne på en tallerken ved siden af røgsmulden.