Udskriv
4 fra 1 stemme

Pulled Pork Sous Vide

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Barbecue Sauce

  • 1 dl æble eddike
  • 4 tsk. ketchup
  • 1 tsk. salt
  • 1 rød chili – hakket
  • 1 tsk. Brun farin
  • Peber

Coleslaw

  • Halv hvidkål og halv gulerødder – snittet groft
  • 1-2 stænger Blegselleri
  • Mayonaise hjemmelavet
  • Cremefraiche eller drænet yoghurt
  • sennep

Burgerboller

  • 25 gram gær
  • Ca. 500 gram hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk. salt
  • 50 gram smør

Sådan gør du

Pulled Pork

  • Nap en stor nakkesteg og skær den i TYKKE koteletter på ca. 8 cm. - jeg fik 3 stykker ud af den steg jeg brugte. Du kan ikke bruge alm. koteletter da kødfibrene så vil være alt for korte til en rigtig pulled pork.
  • Spræng kødet i en 8% saltopløsning, 3% sukker – altså 80 gram salt og 30 gram sukker pr. liter vand.
  • Spræng stykkerne minimum 6 timer – gerne det dobbelte.
  • Stykkerne tørres af og vakuumpakkes enkeltvis.
  • Vandbad ved 67 grader i 24 timer.
  • Efter vandbadet pakkes kødet ud og tørres.
  • Læg stykkerne på en meget varm grill og brænd dem af på alle sider - Kom gerne lidt røgesmuld på kullene eller et stykke vådt træ fra et frugttræ. Hermed får kødet den autentiske røgede smag.
  • Hvis du bor på 4 sal og ikke har en altan – så giv den ½ time under ovnens grill så den bliver lidt branket.
  • Et sidste trick er, at man kan brænde nogle fed hvidløg helt sorte og rive dem hen over stegen – dette giver også tilnærmet grillsmag.
  • Tag kødet og kom det i et fad.
  • Skil det af med 2 gafler og bland lidt sauce i.

Barbecue sauce

  • Det hele blandes sammen og smages til - saucen må gerne være sur/sød og lidt skarp i smagen.

Coleslaw

  • Snit grøntsagerne.
  • Bland en dressing af mayonaisen og cremefraichen, smag til med sennep, salt og peber.

Burgerboller

  • Varm mælken til den er håndvarm – ca. 37 grader
  • Opløs gær heri og bland resten af ingredienserne i og kør på røremaskine i 15 minutter.
  • Du kan også ælte i hånden så lang tid du gider. Jo længere jo bedre.
  • Sæt til hævning 1-2 timer ved stuetemperatur.
  • Form 8 boller og efterhæv i 20 minutter.
  • Tryk dem flade med og pensle med sammenpisket æg. Drys evt. med sesamfrø.
  • Bages ved 190 grader i 12-15 minutter.
  • Bollerne kan holde sig et par dage inden de bliver for tørre og kan naturligvis også fryses.

Noter

Tag en bolle og kom lidt sauce i den nederste og kød oven på. Fordel en skefuld coleslaw oven på og så overbollen. Wupti du har en herre burger med smagen af det sydlige USA.