Udskriv
3 fra 1 stemme

Hvide asparges, bagt lange med crumble, asparges/hvidvinssauce

Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 stk. langefilet eller anden hvid fisk på ca. 500 g
  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 løg
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1 sjat hvidvin
  • 1 broccoli
  • 2 skiver rugbrød
  • 2 skiver halvgammelt lyst brød
  • Urter en mas
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Crumble

  • Blend brød med en håndfuld urter, en sjat olie, salt og evt. en anelse peber

Lange

  • Tjek fileten for ben og overskydende skind
  • Læg fisken i et ovnfast fad
  • Smør fisken med olie (jeg brugte ren faktisk en gastrique lavet på en sjat Sauternes og rødvinseddike, men det smagte ikke rigtigt igennem)
  • Drys crumblen over fisken
  • Smid fisken i ovnen i ca. 15 min. ved 175 grader

Asparges

  • Skræl de hvide asparges og knæk enden af
  • Læg aspargesene i en stor gryde med løg, citron, hvidvin (og evt. skrællerne fra aspargesene og lidt urter) og dæk med vand
  • Kog aspargesene i 6-10 minutter alt afhængigt af tykkelsen
  • Tag aspargesene op og læg til side

Sauce

  • Si kogevandet
  • Tilsæt et skud fløde
  • Kog ind til passende tykkelse

Broccoli

  • Skær størstedelen af toppen og gem til en anden god gang
  • Slice stokken på en mandolin
  • Blancher skiverne i ca. 30 sek.

Noter

Server med et par kogte nye kartofler.
Anret som på billedet og overhæld aspargesene med saucen ved bordet.
Drik et godt glas hvedeøl til