Udskriv
4 fra 1 stemme

Grønne asparges med kammusling, crumble og brunet smør

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Et bundt grønne asparges
  • 12 kammuslinger
  • 2 skiver rugbrød
  • 1/2 pakke smør
  • Diverse urter - eksempelvis persille timian, rosmarin, kørvel
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Mariner kammuslingerne i olivenolie evt. tilsat lidt citronskal
  • Brun smørret
  • Bring lidt vand i kog i en stor gryde og tilsæt 3/4 af smøret
  • Blend rugbrød med en håndfuld urter, lidt salt, peber og olivenolie
  • Rist blandingen til rugbrødet er sprødt
  • Varm en pande op
  • Smid aspargesene i gryden og damp i ca. 5 minutter
  • Steg kammuslinger 1 minut på hver side eller til de har en overflade som på billedet
  • Tilsæt en klat smør og tag panden af varmen
  • Overhæld kammuslingerne med smørret vha. en ske

Noter

Anret som på billedet og pynt evt. med lidt kørvel (som du nok har opdaget er mit nye yndlingspynt).
Drik en god Pinot Gris eller Chardonnay til, eksempelvis fra en af vores nye yndlingsproducenter - Kumeu River