Ærtefritter
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Nordisk falafel - Ærtefritter med myntecreme

Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg hestebønner 300 g. når de er bælgede/400 g ærter
  • bundt frisk koriander
  • 1 bundt frisk mynte
  • tsk. cayennepeber
  • tsk. spidskommen
  • frisk udkernet chili hvis du er hård så smid kernerne i
  • 2 spsk. mel
  • 3 dl. cremefraise 18 %
  • Salt/Peber
  • ko. citron
  • raps/solsikke olie til stegning
  • Jomfru oliven olie.
  • Vineddike

Sådan gør du

Ærtefritter

  • Hvis du er den lykkelige ejer af en rigtig fritøse så banker du den op på fuld knald nu. Ellers finder du en tykbundet gryde og varmer 1½ liter raps/solsikke olie godt op – rygende varmt!
  • Hvis du har en foodprocessor er det noget lettere, ellers så brug en blender. Hvis du har hestebønner, så skal de blancheres i 3 min og smuttes efterfølgende.
  • Bønner/ærter bankes i sammen med koriander, halvdelen af mynten. Blend lidt.
  • Tilsæt cayennepeber, spidskommen, chili, saften en ¼ citron og et par riv af skallen.
  • Blend nu til massen er nogenlunde homogen, tilsæt mel indimellem, men pas på det ikke bliver for meget – så bliver massen pludselig usammenhængende!
  • Smag til med salt og peber.
  • Nu skulle du gerne have en lækker ærtemasse klar til frituren.
  • Brug en ske til at form de små krabater med.
  • Læg dem forsigtig i olien og steg dem til de er mørke og sprøde.

Myntecreme

  • Hak det sidste af mynten fint. Bland det med cremefraisen og resten af citronen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Giv det er stænk god jomfru oliven olie og en lidt vineddike.