Udskriv
5 fra 1 stemme

Italienskglaseret lam, asparges, små gulerødder og pastinakcreme

Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Lam

  • 2 lammeculotter
  • 2 fed hvidløg
  • Et par stilke frisk timian
  • En sjat soya
  • 2 spsk. sukker eller 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • Lidt friskkværnet peber

Pastinakcreme

  • 3 pastinakker
  • 1 håndfuld timian
  • Ca. 1/2 l sødmælk
  • Lidt eddike
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Garniture

  • 1 bundt asparges – franske hvis du ikke er så heldig at kunne få fat i danske
  • 1 stor håndfuld små gulerødder
  • Ca. 5 stængler frisk timian
  • Olie
  • Salt

Sådan gør du

  • Start med lammet.

Lam

  • Tænd ovnen på 225 grader
  • Bland alle ingredienser med undtagelse af lam
  • Marinér lammet i 1-24 timer (alt efter hvor lang tid du har)
  • Smid lammet i et ovnfast fad og brun det i ovnen ved de 225 grader i 7-8 minutter – gå herefter over til pastinakcremen
  • Efter 7-8 minutter tages lammen ud og stilles til at hvile i ca. 10 minutter
  • Smid den herefter tilbage i ovnen i 15 minutter
  • Lad hvile ca. 5 minutter før udskæring og servering

Pastinakcreme

  • Skræl pastinakker og skær dem i grove stykker
  • Smid dem i en lille gryde og dæk med sødmælk
  • Lad pastinakkerne simre i ca. 20 minutter til de er møre
  • Si sødmælken fra – men gem mælken!
  • Op i en blender med pastinakken – blend og tilsæt lidt mælk af gangen
  • smag til med lidt eddike, citron, salt og peber – den må gerne være lidt salt i smagen

Garniture

  • Sæt en stor gryde med vand over til kogning
  • Vask gulerødderne grundigt
  • Knæk enderne af aspargesene
  • Lad dem dryppe af
  • Varm en pande godt op
  • Smid et skvæt god oliven- eller raspolie på panden og herefter gulerødderne
  • Efter 5 minutter tilsættes lidt salt og timiankvistene
  • Tag gulerødderne af varmen
  • Smid aspargsene i det kogende vand sammen med lidt salt
  • Kog aspargesene i 2-3 minutter
  • Tag dem herefter op af vandet og overhæd dem evt. med koldt vand i et par sekunder

Noter

Jeg forsøgte mig med et par forskellige anretninger – du kan jo selv vurdere nedenfor om nogen af dem fungerede:)