Udskriv
5 fra 1 stemme

Grillet Lammeculotte med ærte francaise

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Marinade

  • 1 liter hvidvin
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. soya
  • 4 fed knuste hvidløg med skal
  • 1 lille kvist timian

Lam

  • 1 kg. Lammeculotte
  • Dijonsennep
  • Honning
  • Salt/Peber

Sådan gør du

  • Dagen før ridses lammet og saltet grundigt. Derpå lægges det i et fad sammen med marinaden, som blot blandes sammen. Luk fadet grundigt til med film og lad det hvilke et døgns tid.
  • På dagen brunes lammet grundigt af på grillen over direkte varme, sørg for at give den godt, da fedtet trækker smag ned i kødet.
  • Så lægges lammet ud på indirekte varme og pensles med honning og dijonsennep, efter 8-10 minutter tages lammet helt af, og hvilket i 8-10 minutter.
  • Denne proces gentages indtil lammet har en kernetemperatur på 63 grader. Lad den så hvilke i 5 minutter, hvor den er pakket ind.
  • Når du lægger lammet til at hvile første gang burde der være ca. 30 minutter tilbage af tilberedningen af lammet, og da påbegyndes tilbehøret ærte francaise, hvor opskriften kan findes andetsteds her på Gastromand. Tænk på, at denne ret med fordel kan laves til middag også, og hvis vor herre tillader det, så får vi herligt vejr i påsken, så har du en fremragende undskyld for at stå og passe grillen. Videre er det jo ensbetydende med, at der skal lidt Kyller på bordet.

Noter

Anret som på billedet og læn dig tilbage når du indtager første bid