Udskriv
4.67 fra 6 stemmer

Croque Madame - klassisk fransk tømmermændsmad

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 8 skiver af dit yndlingstoastbrød – vi brugte groft
  • 2 stk tomater i tynde skiver
  • 4 store skiver god skinke
  • 150 g revet ost – gerne gruyere men vi brugte cheddar, da det lige var hvad der var i køleskabet
  • 250 g creme fraiche – fedt% afhænger af dine tømmermænd
  • 2 spsk dijonsennep
  • 4 spejlæg
  • salt og friskkværnet peber

Tomatkompot

  • 1 spsk oliven olie
  • 2 stk skalotteløg
  • 250 g smagfulde tomater - det kan i øvrigt være lidt svært at finde pt
  • 3 spsk mørk balsamico eddike
  • Lidt salt og sukker

Sådan gør du

Croque

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Rør creme fraiche sammen med sennep, 100 g af den revne ost og smag til med salt og peber
  • Placér 4 skiver brød på en bageplade
  • Smid 1 skive skinke på hver, derefter et par skiver tomat, en go’ skefuld af den sammenrørte creme, drys med resten af den revne ost
  • Læg en skive brød på toppen og smid en klat smør ovenpå
  • Bag i ovnen til osten er smeltet og den øverste skive er blevet gylden
  • Du har nu en Croque Monsieur – for at gå fra Monsieur til Madame og rigtig tømmermændsdræber, spejler du fire æg og smider et spejlæg på hver af dine Croques.
  • Du kan naturligvis servere dine Croques med en go’ gang Heinz ketchup, men er du en rigtig gastromand, smider du lige en tomatkompot sammen mens dine brød er i ovnen.

Tomatkompot

  • Hak løg og tomater
  • Steg 2/3 af tomaterne og løgene i lidt olie i et par minutter.
  • Tilsæt eddike og kog ind
  • Smag til med salt, peber og sukker
  • Vend de resterende tomater og løg i kompotten
  • Serveres kold