Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Gambas med ufattelige mængder hvidløg

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg jomfruhummerhaler/1 kg rå tigerrejer
  • minimum 20 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 dl. Oliven olie
  • 1 klat smør
  • 2 tsk. Chilipulver

Sådan gør du

  • Pil jomfruhummerhalerne/tigerrejerne, pil hvidløg og skær dem i skiver, hak persillen.
  • Varm olien op til den er rygende varm. Smid hvidløg og chili i. Lad det fritere et minut, hvidløgene skal ikke være brune!
  • Smid jomfruhummeren/tigerrejerne på og lad dem stege meget kort. Smid persillen og smør ved.

Noter

Hvis du som jeg er den heldige indehaver af et lerfad eller lignende, så lav hele retten heri, eller hæld det hele over deri umiddelbart før servering – så bliver det lidt mere autentisk. I Spanien serveres retten altid “sizzling”, så det er et must:)
Server med groft brød til at suge den lækre olie og en god chardonnay uden alt for meget fad til – så er der belæg for en fremragende forret.