Udskriv
0 fra 0 stemmer

Avocadofriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressing

Opskriften er beregnet som en stor forret til to personer eller en lille til 4.
Antal: 2 -4

Ingredienser

Citron/Soya kaviar

  • 50 ml citronsaft
  • 25 ml soya sauce
  • 50 ml vand
  • 2 spsk Akaciehonning
  • 4-5 blade husblas
  • 3 dl smagsneutral olie

Avocado-wasabi dressing

  • Ca. 1 dl. Avocado-olie
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. Akaciehonning
  • 1-2 tsk Wasabi – alt efter styrke

Kammuslinger i tempura

  • 8 friske kammuslinger
  • 1-2 plader nori-tang
  • 1 æggehvide
  • 90 gr mel
  • 125 ml vand
  • 4-5 isterninger
  • Avocado olie til fritering ca. 3/4l
  • Lidt majsmel

Pynt/Anretning

  • 1 potte Brøndkarse
  • Lidt citronsaft

Sådan gør du

Citron/Soya kaviar

  • Start med at sætte olien i fryseren i god tid, så den er iskold når den skal bruges
  • Kog citronsaft, soya, vand og honning let op.
  • Smag væsken til og lad den køle af.
  • Pisk husblas i væsken
  • Hæld væsken på en dressingflaske med et meget lille hul – alternativt kan en pipette elle sprøjte bruges.
  • Pres væsken dråbevis ud i den iskolde olie, så der dannes små kaviar-lignende æg.
  • Stil det hele tilbage på køl, til det skal bruges.
  • Lige før brug tages kaviaren op i en lille si og skylles hurtigt i iskoldt vand.

Avocado-wasabi dressing

  • Pisk alle ingredienserne sammen og smag til.
  • Stil på køl

Kammuslinger i tempura

  • Pisk æggehviderne let.
  • Pisk mel, vand og isterninger i, til dejen er nogenlunde jævn.
  • Lad dejen hvile i 10-15 min.
  • Varm olien op i en kasserolle.
  • Klip tangen i strimler der er ligeså brede som kammuslingerne er høje.
  • Fugt tangen og rul kammuslingen i et stykke tang (hæft tangen med lidt vand)
  • Vend kammuslingerne i majsmel og herefter i tempura-dejen og steg i olien i 3-4 minutter.

Pynt/Anretning

  • Vend brøndkarsen med lidt af dressingen og placer det som bund på tallerkenen.
  • Placer kammuslingerne ovenpå og pres lidt citronsaft over.
  • Pynt med kaviar og lidt af den resterende dressing.
  • Serveres straks, da tempuraen ellers kan blive lidt blød.