Udskriv
3.67 fra 6 stemmer

Svensk pølseret - børnenes favoritret

Nem og hurtig hverdagsmad
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg kogte kartofler skåret i skiver
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. paprika
  • 2 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 porre
  • 3 forårsløg
  • 500 g pølser skåret i skiver - jeg brugte nogle kålpølser fra slagteren
  • 2 spsk. ketchup - Heinz and you know it!
  • 1 dåse tomatpuré 140 g
  • 1 dl. Creme fraiche 38% selvfølgelig eller 1 dl fløde
  • 2 dl sødmælk - hvis du lige har en anden sjat stående bruger du naturligvis den
  • Salt og peber
  • Purløg

Sådan gør du

  • Smid kartoflerne over til kogning
  • Snit løg og hvidløg
  • Varm olie op i en tykbundet gryde eller pande og svits løg og hvidløg
  • Imens skæres pølserne i mundrette bidder, smid dem på så snart løgene er begyndt at klare
  • Jeg holder mest af, at pølserne har fået noget farve og er blevet lidt brankede – det spiller! Så giv dem 5 minutter., gerne ved høj varme
  • Snit porre og forårsløg imens, smid dem i og svits et par minutter – i modsætning til pølserne, så skal de ikke have så lang tid, så bliver de slatne og triste.
  • Tilsæt nu paprika og lav plads i midten til tomatpureen – brænd den af!
  • Rør det hele sammen og tilsæt det resterende
  • Skru ned for varmen og lad det simre ved middelsvag varme et par minutter
  • Smag til med salt og peber – og den skal altså have en del salt
  • Drys med purløg og så til bords!