Udskriv
5 fra 1 stemme

International Pie Day: Shepards Pie!

Vintermad: Shepadrs Pie Recipe Type : Dinner Cuisine: English Author: Gastromand.dk Prep time: 20 mins Cook time: 40 mins Total time: 1 hour Serves: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 600 g hakket lammekød
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 gram kartofler
  • 1 god klat smør
  • 1 dl sødmælk
  • 100 gram engelsk cheddar
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 stengler blegselleri
  • 5 fed hvidløg
  • 300 g frosne ærter
  • 2 spsk mel
  • 2 dl bouillon
  • 1 glas rødvin
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk Worcestershiresauce
  • Salt & peber

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader.
  • Hvis du har købt et stykke lam som jeg gjorde så hakker du det groft.
  • Rengør alle grøntsager og kør dem på en hurtighakker dog ikke kartoflerne! Hvis du ikke har en hurtighakker - så hakker du i hånden.
  • Sæt kartoflerne til at koge i en gryde med masser af saltet vand.
  • Brun kødet på en pande med olie til det har taget farve og tilsæt så grøntsagerne.
  • Steg i 5 minutter.
  • Tilsæt rødvin og lad det koge ind.
  • Tilsæt så bouillon og tomatpuré. Lad retten simre 15 min. og smag til med Worcestershiresauce, salt og peber.
  • Kartoflerne burde være kogt nu.
  • Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en stamper. Tilsæt varm mælk og smør og smag til med salt og peber.
  • Læg kød og grøntsager i et ovnfast fad og fordel mosen over.
  • Riv osten ud over.
  • Sæt fadet i ovnen 30-40 min., til overfladen er gylden.