Udskriv
4 fra 2 stemmer

Svinekæbe braiseret i øl med glace og syrligt tilbehør

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 12 stk. svinekæber
  • 1 go' mørk øl
  • 2 pastinakker persillerod eller lidt selleri
  • 2 gulerødder
  • 1 rødbede
  • 1 glas perleløg - ja jeg bruger glas
  • l. oksebouillon
  • 1 spsk. honning
  • 1 dl eddike of some sort
  • 1 stjerneanis
  • salt
  • peber
  • Tilberedning

Sådan gør du

Kæber

  • Brun kæberne af i en stegegryde som kan tåle at gå i ovnen
  • Tilsæt grøntsager og øl
  • Kog op og tilsæt herefter bouillon
  • Kog op og lad småsimre ca. 5 minutter
  • Dæk gryden til med låg eller staniol og smid den i ovnen ved 185 grader i ca. 1,5 time.
  • Tjek at kæberne er møre før de tages op af væden og holdes varme i stanioel
  • Si væden over i en gryde og kog ned til ca. 2-3 dl.
  • Smag til med gastrik (alternativt honning), salt og peber
  • Umiddelbart før servering tages den glaceagtige væde af varmen og små klatter af iskold smør piskes i

Tilbehør

  • Rødbede skæres i små tern
  • Steg i lidt olie på panden
  • Tilsæt 1 stor spsk. honning og 1 dl eddike (vineddike, balsamico eller æblecidereddike) og stjerneanis
  • Lad rødbederne stege ved svag varme i 15 minutter
  • Tilsæt perleløg 5-10 minutter før servering

Noter

Se billede (kartoflerne var improviseret, men passer egentligt ikke særligt godt til smagsmæssigt:)
!Drikke
Server gerne en kraftig syrah/shiraz til, som passer godt med anisrødbederne.