Udskriv
4 fra 1 stemme

Citron/parmesan paneret kylling med rodfrugter

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Paneret kylling:

  • 1 hel kylling
  • 1 citron
  • 4 stykker daggammel brød
  • 2 spsk. rasp
  • 2 spsk. friskrevet parmesan
  • 1 spsk. jomfru oliven olie
  • Salt/peber

Tilbehør (kan varieres efter lyst)

  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Selleri
  • Jomfru oliven olie
  • Salt/peber

Sådan gør du

Kylling

  • Pres i citronen i en skål.
  • Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
  • Del kyllingen i bryst, over/underlår og vinger.
  • Dyp stykkerne i citron og derefter blandingen af brød, rasp og parmesan.
  • Skær rodfrugterne ud i mundrette stykker. Læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt/peber og vend olie i. Læg kyllingen ovenpå.
  • Sæt det hele i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader.

Noter

Det ikke tager mange minutter at forberede (ca. 20 minutter, hvis man er kvik med rodfrugterne) og herefter klarer din ovn sgu resten…