Udskriv
4.76 fra 54 stemmer

En klassisk Gastromand-burger

Forb. tid1 t
Tilb. tid15 min
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Burgerbøffer

  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 5 kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde

Hjemmelavede burgerboller

  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 1/2 kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø

Tilbehør

  • Sprød iceberg
  • Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
  • Skivet tomat
  • Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
  • Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)

Sådan gør du

Burgerbøffer

  • Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
  • Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
  • Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
  • Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).

Burgerboller

  • Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  • Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  • Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  • Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
  • Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  • Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Noter

Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.