Udskriv
4.5 fra 4 stemmer

Hjemmelavet pizza på grill

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Pizzadej (2 stk. pizzabund)

  • 300 g mel tipo 00
  • 200 g durum mel
  • spsk salt
  • 10-12 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • Vand

Tomatsauce

  • dåse hakkede tomat
  • 2 to mater
  • grøn peber
  • løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk basilikum
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk oregano
  • 1 spsk sherry vineddike
  • Salt/peber/sukker

Sådan gør du

Pizzabund

  • Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
  • Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer, eller natten over i køleskabet.
  • Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud som til en pizza.

Tomatsauce

  • Put hele molevitten i en blender og smag til med salt, peber og sukker.

Noter

Fyldet må være efter smag og behov, denne gang blev det til oksekød, jalapenos, grøn peber, chorizopølse. Der kommer lige et lille tip fra en gammel pizzabager. Nogle kan være bange for at smide rå fars på en pizza, men det skal man ikke være, man kan med fordel røre et æg og smage til med salt, peber, chili, paprika inden da. Sådan gør stort set alle pizzeriaer.