Go Back
+ servings
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Grillkylling med råsyltet agurkesalat

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Marinade

  • 1 dl af din favorit olie
  • 1/2 dl ketchup – her er Heinz naturligvis at foretrække:)
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 spsk. sayo
  • 1-2 spsk. æblecidereddike – anden eddike kan naturligvis også bruges
  • 1 dl Cola jep, den er god nok, bare husk at ryst brusen væk INDEN du rører den sammen, og gem dåsen og resten af indholdet!
  • 2 fed presset hvidløg
  • frisk/tørret chili
  • Et par “skvæt” tabasco
  • Salt og peber
  • Cayenne peber

Kylling

  • 1 stk. fersk gerne økologisk kylling på ca. 1300-1500 g.
  • 1 dåse cola
  • citron i skiver
  • 3 fed hvidløg
  • 4 laurbær
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • 1 kvist persille
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 1 agurk
  • 1 bund dild
  • 1 kvist persille
  • 1 tsk koriander bær
  • 1 tsk hele sorte peberkorn
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 dl lagereddike
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du

Marinade

  • Dagen inden blandes marinaden og kyllingen lægges i en pose hvorpå marinaden hældes over.

Kylling

  • Brug en dåseåbner til at åbne colaen helt.
  • Smid citron og hvidløg i colaen.
  • De resterende ingredienser lægges i kyllingen som i øvrigt krydres med rigeligt salt og peber.
  • Så til grillen, hvor kylle placeres ovenpå dåsen og midt grillen for indirekte varme.
  • Hvis grillen bliver alt for varm, altså mere end 200 grader, så kan kyllingen godt blive lidt brændt før den bliver færdig, så pas på!

Tilbehør

  • Snit agurkerne på et råkostjern, mandolin eller i hånden og tilsæt de resterende ingredienser i et sylteglas eller lignende.
  • Stil det i køleskabet indtil kyllingen er færdig.
  • Saltet trækker væske fra agurkerne, så fortvivl ikke, hvis væsken ikke dækker alle agurkerne.
  • Hver halve time plejer jeg at ryste og vende glasset, så agurkerne fordeles.