Go Back
+ servings
Porchetta på grill
Udskriv
4.27 fra 23 stemmer

Porchetta

Nemt og suverænt på grillen!
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid2 timer 30 minutter
Samlet tid2 timer 15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: porchetta, pork, rullesteg, svin
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Equipment

  • Grill
  • Rotisserie

Ingredienser

  • 1 stk svineslag af passende størrelse – spørg din lokale slagter. Er du i dit dovne hjørne tilbyder flere slagter at krydre og snøre slaget for dig
  • 6 fed hvidløg
  • 6-8 kviste frisk rosmarin
  • en stor potion frisk salvie
  • lidt frisk timian
  • 2 tsk fennikel frø
  • godt med kværnet peber
  • rigeligt groft- eller havsalt
  • olivenolie til det fik en passende konsistens

Sådan gør du

  • Hak hvidløg og krydderier
  • Mos krydderurter og olie sammen – evt. i en morter hvis du har en sådan
  • Smag til med friskkværnet peber og rigeligt salt
  • Smør krydderblandingen ud på svinet (so to speak)
  • Rul Porchettaen sammen, snør og bind stramt – rids sværene grundigt - og her er mange muligheder, tern, tynde svær, tykke svær - det er op til din kreativitet!
  • Egentlig skal Porchettaen nu på spyd, men det fungerede perfekt uden samtidig med, at du har mulighed for at benytte et stegetermometer, som jeg mere ellere mindre bruger til alt kød.
  • Grill Porchettaen under låg indtil 65 grader.
  • Lad stegen hvile 10-20 minutter før udskæring i passende skiver.

Noter

Skær porchettaen ud ved bordet, så alle kan få glæde af den dejlige duft af grill og krydderier:)