1stk svineslag af passende størrelse – spørg din lokale slagter. Er du i dit dovne hjørne tilbyder flere slagter at krydre og snøre slaget for dig
6fedhvidløg
6-8kviste frisk rosmarin
en stor potion frisk salvie
lidt frisk timian
2tskfennikel frø
godt med kværnet peber
rigeligt groft- eller havsalt
olivenolie til det fik en passende konsistens
Sådan gør du
Hak hvidløg og krydderier
Mos krydderurter og olie sammen – evt. i en morter hvis du har en sådan
Smag til med friskkværnet peber og rigeligt salt
Smør krydderblandingen ud på svinet (so to speak)
Rul Porchettaen sammen, snør og bind stramt – rids sværene grundigt - og her er mange muligheder, tern, tynde svær, tykke svær - det er op til din kreativitet!
Egentlig skal Porchettaen nu på spyd, men det fungerede perfekt uden samtidig med, at du har mulighed for at benytte et stegetermometer, som jeg mere ellere mindre bruger til alt kød.
Grill Porchettaen under låg indtil 65 grader.
Lad stegen hvile 10-20 minutter før udskæring i passende skiver.
Video
Noter
Skær porchettaen ud ved bordet, så alle kan få glæde af den dejlige duft af grill og krydderier:)