Udskriv
0 fra 0 stemmer

Eggs Benedict

Eggs Benedict er morgenmadens konge, mere lækker, cremet og fedmefyldt morgenmad finder du ikke. 
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 engelske muffins
  • 4 fornuftige skiver kogt skinke fra slagteren
  • 4 store skiver tomater
  • Lidt eddike
  • Lidt hakket persille

Hollandaise

  • 125 g klaret smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • En lille smule friskpresset citronsaft
  • Salt og Peber
  • Cayennepeber

Sådan gør du

  • Start med at sætte vand (tilsat eddike) over til pochering af æg
  • Herefter går vi videre til hollandaisen:
  • Pisk æggeblommer med eddike, citronsaft , salt og peber
  • Varm massen forsigtig op i vandbad, mens du konstant pisker
  • Når massen er skummende og blevet lys, tilsættes det klarede smør stille og roligt
  • Smag til med lidt cayennepeber, salt, peber og citron.
  • Holdes lun i vandbadet.
  • Placer skinken og tomaterne under grillen i ovnen, til skinken får farve
  • Pocher dine æg
  • Samtidig ristes de halverede engelske muffins

Anretning

  • Smør den halve muffin
  • Løg skinke, tomat og æg ovenpå
  • Slut af med hollandaise og lidt hakket persille