Udskriv
0 fra 0 stemmer

Portions Tarte Tatins

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 600 g sukker
  • 200 ml æblejuice
  • Lidt smør
  • Lidt fløde
  • bleeddike
  • Olivenolie
  • 1 stjerneanis
  • Lidt rosmarin
  • To plader butterdej

Andet

  • 4 ramekiner

Sådan gør du

Bagt Æble

  • Brun 2/3 af sukkeret i en kasserolle og tilsæt derefter juice, stjerneanis og rosmarin og lad det simre indtil konsistensen er som sirup.
  • Skræl æblerne og skær en bred skive af, som passer i ramekinen. Lad kernehuset sidde, da dette er med til at holde formen på æblet under tilberedningen.
  • Læg æblerne i et ildfast fad og overøs med sukkerlagen (endnu bedre – brug sous vide poser og et vandbad!) og sæt i en 140 grader varm ovn og overøs æblerne løbende.
  • Æblerne bages i en lille time eller indtil de er godt møre. Tages ud og sættes til side.

Æblepuré

  • I mellemtiden skæres æbleresterne (uden kernehus) fint og dampes med en lille smule æbleeddike i en filmet gryd, til de er møre (tilsæt eventuelt en smule vand hvis gryden koger tør).
  • Æblemosen køres på blender og der tilsættes en anelse olivenolie indtil passende konsistens og smag, mens blenderen stadig kører (denne pure kan bl.a. også bruges til forretter, den spiller f.eks. rigtigt godt til laks pga. pureens syrlighed).
  • Udstik butterdejspladen så den passer til ramekinerne.

Karamelmasse

  • Brun resten af sukkeret
  • Tilsæt lidt smør og fløde
  • Lad simre ved lav varme indtil passende konsistens

Anretning

  • Kernehuset fjernes fra de bagte æbler
  • Læg lidt karamelmasse i bunden af ramekinen
  • Placer æblet i ramekinen med skærefladen opad
  • Fyld hullet fra kernehuset med æblepure
  • Ramekinen lukkes med butterdejen
  • Bages i ca. 14 minutter ved 180 grader eller indtil butterdejen er sprød
  • Ramekinerne tages ud af ovnen og tærten vendes ud i et lille fad og overøses med resten af karamelmassen.
  • Sættes på tallerknen med butterdejen nedad
  • Serveres med vanilieis eller creme chantilly