Udskriv
0 fra 0 stemmer

24 timers bøf, bearnaise-smør og gratineret mos

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 800-1000 g oksehøjreb med ben
  • Salt
  • Peber
  • Lidt olie

Bearnaise-smør

  • 150 g smør
  • 3-4 stilke hakket estragon eller efter smag – kun bladene
  • 2-3 spsk. lys eddike jeg brugte æblecider-eddike

Gratineret kartoffelmos

  • 600 g kartofler
  • 30 g smør
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1/2 dl fløde
  • 150 gr friskrevet parmesan
  • Lidt revet muskatnød

Andet

  • 4 ramekiner

Sådan gør du

24 Heures du Beuf

  • Brun stegen af på en glohed pande i ca. 5 min, mens du konstant vender stegen
  • Derefter lægges stegen i en ildfast fad og stilles i en ca. 50 grader varm ovn i ca. 24 timer (brug et stegetermometer til at tjekke ovnens temperatur med!)
  • Tag stegen ud af ovnen 2 timer før severing og lad den hvile 1-2 timer
  • Skær enderne af og skær den ud i passende størrelse bøffer
  • Sidst men ikke mindst steger du bøfferne på din bedste pande, som skal være rygende rygende rygende varm: Giv panden et skvæt olie og steg bøffen 30 sek. på hver side

Bearnaise-smør

  • Lad smørret blive blødt
  • Rør estragone og eddike i smørret
  • Put massen på et stykke husholdningsfilm, og rul det til en pølse
  • Placér i fryseren et par timer og herefter i køleskabet

Gratineret kartoffelmos

  • Skær kartoflerne i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand
  • Hæld vandet fra og tilsæt fløde og presset hvidløg.
  • Lad det koge lidt op blend det med stavblender
  • Tilsæt smør samt 100 g parmesan og muskat
  • Smag til med salt, peber, muskat og citron
  • Juster evt. konsistensen med fløde eller smør
  • Put i ramekiner og drys resten af parmesanen ovenpå
  • Bages i ovnen i ca. 15 min ved 225 grader.

Anretning

  • Serveres evt. med lidt salatblade vendt i en olie/eddike-dressing