Udskriv
0 fra 0 stemmer

Sandwich Rossini

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 8 skiver godt brød – ikke aaalt for tungt – ca 1 cm. tykke
  • 200 g oksemørbrad eller filet
  • 80 g foie gras terrine køb den bare hos slagteren
  • Lidt fløde
  • Lidt smør
  • Lidt salat vendt i et par dråber olie og eddike

Trøffelmayo

  • 3 æggeblommer
  • 1 tsk. go' sennep
  • 1 tsk. rødvins- æblecider-, eller anden eddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1,5 dl rimelig smagsneutral olie Raps eller vindruekerne
  • 1 tsk. hvid trøffelolie

Stuvede svampe

  • 80 g svampe
  • 1 skalotteløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 0,5 dl fløde
  • 0,5 dl marsala
  • En klat smør

Sådan gør du

Trøffelmayo

  • Æggeblomme, sennep og eddike piskes hvide
  • Trøffelolien tilsættes og piskes ind (Pas på med mængden!)
  • Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil olien er optaget i blandingen
  • Bliver mayonnaisen for tyk undervejs, piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  • Smag til med salt, peber og eddike

Stuvede svampe

  • Skær svampene i passende skiver og hak løget.
  • Steg løget på mellem varme i smør, indtil stykkerne bliver klare.
  • Kom hvidløget ved og steg videre et minut.
  • Skru op for varmen og smid svampene på. Svits dem nogle minutter.
  • Tilsæt marsalaen og lad den koge ind
  • Herefter tilsættes fløden og stuvningen koges ind til fløden er tyk og cremet.
  • Smag til med salt og peber – evt. også lidt citron

Foie Gras

  • Bland terrinen med lidt fløde, til en passende smørbar konsistens er opnået

Kød

  • Lynsteg kødet på en glohed pande i få minutter
  • Lad kødet hvile og skær derefter ud i 0,5 cm tykke skiver

Brød

  • Steg brødet i smør på jævn varme

Anretning

  • Smør foie gras på den ene skive brød og trøffelmayo på den anden
  • Montér sandwichen