Udskriv
5 fra 1 stemme

Croquetas med skinke og svampe

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • dl mælk
  • Ca. 2 dl hønsebouillon
  • 150 g blandede svampe
  • 1 lille løg
  • Ca. 100 g røget skinke – Serrano eller parma kan naturligvis også gå an
  • 2 æg
  • Rasp
  • Olie til fritering

Sådan gør du

  • Hak løget fint og klar det i smørret i en gryde. Hak svampene fint og kom den ved. Lad dem stege med i 5 minutters tid.
  • Tilsæt melet og bag det af til det begynder at gyldne. Tilsæt mælk og bouillon lidt af gangen under omrøring. Lad opbagningen koge til den tykner.
  • Tilsæt finthakket skinke og smag til med salt og peber. Lad blandingen køle helt af, evt. natten over. Inden brug smides den i fryseren i ca. 30 minutter.
  • Når blandingen er afkølet/frosset, former man spiseskefulde af den til små kroketter nogenlunde af størrelse og form som en prop eller en lille kugle. Hvis man gør det med melede hænder er det ikke så svært.
  • Vend kroketterne i sammenpisket æg og derpå rasp og fritér dem i 180 grader varm olie til de er gyldne og sprøde. De kommer pænt op til overfalden når de er færdige.