Udskriv
4 fra 1 stemme

Andebryst, Jordskokke-philly Puré, Salat af æbler og nødder

Antal: 2 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

And

  • 2 stk andebryst
  • Frisk timian
  • Et par hvidløgsfed
  • Salt

Puré

  • 1 l sødmælk
  • 300 g jordskokker
  • 300 g kartofler
  • 2-300 g Philadelphia Original
  • 1 citron

Salat

  • 3 æbler
  • 150 g hasselnødder
  • Lidt honning
  • Lidt appelsinsaft
  • Lidt persille

Sådan gør du

And

  • Andebrysterne ridses i kvadrater og gourmetsaltes 6-12 timer inden tilberedning. Inden tilberedningen tempereres andebrystet til køkkentemperatur.
  • Anden placeres på en kold pande med skindsiden nedad, med et par kviste timian og et par hele fed hvidløg med skal.
  • Kogepladen skrues godt op og brysterne vendes når pladen er blevet meget varm og skindet har fået en god gylden farve. Brunes af på alle sider (tak til bergholt.net …)
  • Lad brysterne hvile lidt (20 min) hvorefter de steges i ovnen (ved 130 grader) til en centrumtemparatur på 63 grader.
  • Lad brysterne hvile på en rist i 15 minutter inden de skæres i skiver.

Puré

  • Jordskokkerne og kartoflerne skrælles og koges i sødmælken i 15 minutter eller til de er møre.
  • Derefter tages de op og puttes i en blender.
  • Philadelphia tilsættes, og blandingen blendes, til den er en lind pure og smages til med salt, peber og citron.

Salat

  • Rist nødderne i honningen på en pande. Lad dem køle ned.
  • Skær æblerne i tern og mariner dem i en smule appelsinsaft.
  • Bland nødder, æbler og hakket persille.

Noter

Vi valgte at servere hovedretten uden sauce, men jeg kunne sagtens forestille mig at en smule rødvins- eller vildt glace ville spille godt sammen med resten. Oprindeligt lavede jeg også puréen på 100% jordskokke, men jeg syntes at den blev en lille smule for kraftig til anden.