Go Back
+ servings
Udskriv
Ingen vurderinger endnu

Chicken Sorpresa

Antal: 3 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 150 gr smør
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. hakket persille
  • 4 skiver parmaskinke el. lign.
  • 1 hel frisk mozarella
  • 2 æg
  • mel og rasp
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Hak skinken fint og bland den med smør, knust hvidløg, persille og mozzarella
  • Form massen til 4 ruller og stil rullerne i fryseren i 20-30 min.
  • Skær kyllingebrysterne fri af skroget – kunsten er her at skære brysterne fri således hvert bryst stadig hænger sammen med vingen (se billederne). På denne måde får du den helt rigtige Sorpresa med håndtag til sidst.
  • Skær de yderste to led af vingen, således der er et lille håndtag tilbage.
  • Bank kyllingebrysterne helt flade og tynde med en kagerulle eller en kødhammer, men pas på der ikke går hul på dem. Det gøres nemmest mellem to stykker plasticfolie.
  • Hvert bryst krydres let med salt og peber og man lægger en rundhåndet skefuld af blandingen på og ruller brystet sammen. Rullen skal være torpedoformet – altså spidset til i begge ender, og der må ikke være nogen huller ind til fyldet – heri består kunsten.
  • De lårlignende ruller vendes forsigtigt i mel og så i æg og rasp. Paneringen skal være meget grundig og så skal man lade dem ligge i en halv times tid på køl inden de steges.
  • Så varmes olien op i en pande med høje sider, og nu gælder det om ikke at spare på olien. Rullerne steges først ved kraftig varme til de er gyldne på alle sider, hvorpå man skruer ned og lader dem stege færdig i ca. 8-10 min.
  • Når man serverer, skærer man et hurtigt snit i rullen således “overraskelsen strømmer ud”, og kværner frisk peber over. Som tilbehør fik en grøn salat med masser af friske tomater og olie-eddike-dressing.