Udskriv
4 fra 1 stemme

En svine god vintermenu - 1/3 - Rødvinsbraiseret nakkefilet

Antal: 5
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet
  • 1-2 løg
  • 3-4 timiankviste
  • 2-3 persillekviste
  • 1-2 spsk honning
  • 4-5 dl rødvin ikke for tør
  • Soya og ketchup efter smag og behag
  • Maizena jævner

Sådan gør du

  • - Skær nakkefileten i passende stykker
  • - skær løg i både
  • - brun nakkefilet og løg i smør i en gryde
  • - tilsæt krydderurter, honning, salt og peber og karamellisér
  • - hæld rødvinen over og lad simre i ca 1 time
  • - efter ca. 1 time tages kødet op og væsken koges ind (tager ca. 15 min) til glaze (evt. jævnes til mere saucelignende konsistens)