Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Fish and Chips

En engelsk pubklassiker!
Ret: Aftensmad
Køkken: British
Keyword: chips, fish, fish'n'chips, torsk
Antal: 4 personer
Forfatter: Gastromand.dk
Cost: 100-150kr

Equipment

Ingredienser

Fish / Fisken

  • Torsk (150g/person) (alternativt hvidsej)

Beignetdej

  • 250 g Mel
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk Smeltet smør
  • 1 ½ dl Øl
  • 2 dl Lunkent vand
  • 1 spsk Cognac
  • 2 stk Stiftpiskede æggehvider

Chips

Sauce Tartare

  • 200 g Mayonnaise (Hellmans eller hjemmelavet)
  • 2 spsk Yoghurt Naturel - eller creme fraiche
  • 1 ½ spsk Finthakkede kapers
  • 3 stk Finthakkede cornichoner
  • 1 spsk Finthakket løg
  • 1 spsk Finthakket purløg
  • 1 spsk Finthakket persille
  • ½ spsk Dijonsennep
  • Salt
  • Peber

Ærtemos

  • 300 g Ærter
  • 1 spsk Smør
  • 1/2 dl Hønsefond
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 håndfyld Mynteblade
  • Saften af 1/2 citron
  • Salt

Sådan gør du

Beignetdej.

  • Mel og salt blandes, hvorpå øl, vand, smeltet smør og cognac piskes i til alt er grundigt blandet. Der må ikke være klumper i dejen.
  • Hviler i køleskabet i mindst 1 time, hvorpå man folder to stiftpiskede æggehvider i.

Sauce Tartare

  • Rør mayonnaise og yoghurt sammen.
  • Hak alle ingredienser ganske fint og kom dem i mayonnaisen.
  • Smag til med sennep, salt og peber.

FISH (Torsken)

  • Lad torskefileterne trække med lidt salt i en halv times tid. Hvis du har en friture så kan den godt bruges, men tag nettet op, ellers så hænger fisken fast. Ellers bruger du bare en tykbundet gryde.
  • Varm olien op til 180 grader eller til en tændstik syder i gryden. Dyp fiskestykerne i dejen, lad dem dryppe lidt af og kom dem derpå forsigtigt ned i frituren, som helst skal dække dem.
  • Fritér fisken til den er gyldenbrun og sprød. Dryp fiskestykkerne af på fedtsugende papir. Det tager ikke mere end nogle minutter at fritere fisken.

CHIPS

  • Hop til artiklen, Triple Cooke Fries
  • Det en god ide at have pommes fritterne klar først. De kan holdes varme i ovnen, mens fisken tilberedes. Det er uhyre nemt og lækkert (og i øvrigt rigtigt godt, hvis man har tømmermænd).

Ærtemos

  • Kog ærterne op med hønsefond
  • Smid samtlige ingredienser i en blender og giv dem en hurtig tur

Noter

Ja, det forbedrer ikke smagen... Men det er altså meget fedt, at rulle en avis sammen og servere skidtet i.