Udskriv
4.41 fra 5 stemmer

Porcheret og friteret æg

Antal: 2
Forfatter: Webmasteren

Equipment

Ingredienser

  • 2 Æg
  • 1 dl Mælk
  • 1 dl Mel
  • 1 dl Pankorasp
  • 500 g Hvide og grønne asparges
  • 2 Skiver Daggammelt brød
  • 250 g Smør

Sådan gør du

  • Fyld ca. 2 cm. vand i bunden af panden

Nye danske kartofler

Bearnaise sauce

Smørkogte asparges

  • Smelt 250g smør
  • Knæk enderne af aspargesene
  • Vask de grønne - skræl de hvide
  • Kog asparges i smørret i ca. 7 min.
  • Dryp af inden anretning

Porcheret, friteret æg

  • Sæt porcheringsindsats og låg på
  • Tænd kogepladen på ca. 1/2 varme, så vandet simrer
  • Lad vandet simre i 5 min.
  • Fyld en lille smule olie i porcheringsskålene
  • Slå et æg ud i hver skål
  • Lad æggene porchere lige akkurat indtil æggehviden ikke længere er klar
  • Løft porcheringsindsatsen af gryden
  • Vend forsigtigt hvert enkelt æg ud af skålen
  • Paner i mel, mælk, panko
  • Friter ægget ved hæj varme i max 30 sek.

Brødcroutoner

  • Riv eller skær brødet i passende størrelse
  • Steg brødet i rigeligt af den smeltede smør
  • Dryp af før anretning