Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 6 stemmer

Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Forb. tid15 min
Tilb. tid3 d
Ret: Drink, saft
Køkken: Dansk
Keyword: cordial, hyldeblomst, lemonade, saft
Antal: 3 liter

Ingredienser

  • 35 stk hyldeblomst skærme
  • 4 stk citroner Usprøjtede - Helst økologiske.
  • 2 l vand
  • 1,25 kg sukker
  • 25 g citronsyre

Sådan gør du

  • Klip de værste grene og stilke af hyldeblomstbuketterne. Læg blomster og skiver af citron i en stor skål eller spand. Husk at det du lægger det i skal være helt rent. Skold det gerne for en sikkerhedsskyld.
  • Kog vand og sukker op til sukkeret er smeltet. Tilsæt citronsyren. Hæld over blomsterne.
  • Sæt blandingen på køl eller i hvert fald køligt, overdækket. Lad det trække i tre dage.
  • Sigt hyldeblomst og citroner væk. Fisk citronerne op og klem gerne saften ud af dem, så du får det hele med.
  • Kom saften på skoldede flasker, skyllet med fx atamon eller billig vodka. Opbevar helst på køl. Alternativt kan du også komme saften på helt rene og skoldede mælkekartoner og fryse den ned. Det er sådan et jægertrick. Husk ikke at fylde kartonen helt op, da væsken udvider sig.