Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 6 stemmer

Den perfekte cheeseburger

Lækkert rustik burger til den lille sult
Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Ret: Hovedret
Køkken: American, Amerilkansk
Keyword: burger, cheeseburger, landmad, lidl
Antal: 2 burgere
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bollerne

  • 2 stk Landmad Grov Bondeburger Boller fra Vadehavsbageriet
  • 1 spsk Landmad Koldpresset Rapsolie m/chili

Bøfferne

  • 400 gram hakket økologisk oksekød (8-12% fedt) dansk øko okse fra Vilstrupgård
  • 3 spsk panko rasp alternativet alm. rasp eller knuste kiks
  • 1 stk økologisk æg
  • 1 tsk røget paprika evt. også lidt cayenne peber, hvis du vil have ekstra spicy...
  • 1 spsk Landmad Sort Peber
  • 2 tsk Landmad Urtesalt
  • 100 gram lagret Gruyére ost schweizisk Le Gruyére fra Fromani

Tilbehør

  • 100 gram økologisk røget bacon fra Pålægs Slagteren
  • 1 stk stort rødløg
  • 10 skriver Landmad agurkesalat syltede agurker fra Samsø Syltefabrik
  • 4 spsk Landmad ketchup fra Samsø Syltefabrik
  • 4 spsk Chili Mayonnaise benyttede Mayonnaise med chili fra Wassim serien i Lidl

Sådan gør du

  • Tænd din grill på fuld gas...

Burgerbollerne

  • Bollerne kommer på frost, så tag dem ud i god tid og lad dem få stuetemperatur
  • Giv bollerne et skud rapsolie med chili
  • Så er de klar til grillen, når de andre ingredienser er klar

Bøfferne med blødende ost

  • Smid oksefarsen i en skål
  • Bland panko, æg, urtesalt, paprika i farsen og bland grundigt
  • Lav 4 flade bøffer (jeg benytter her en Weber bøf-presser)
  • Læg en 50 gram skive Gruyére imellem to bøffer og klem godt sammen i siderne
  • Drys sort peber ud på et skærebræt og rul kanten af bøfferne herpå
  • Så er bøfferne også klar til grillen.

Tilbehør

  • Skær evt. baconstykkerne over i halve længder - men ellers baconen blot klar til grillen
  • Hak rødløget og mindre tern - du kan også blot lave løgringe
  • Hak de syltede agurker i mindre tern - du kan også blot benytte dem i skiver

Grill

  • Smid bøfferne på grillen først, de skal have længst tid
  • Smid bacon på og lad det blive sprødt
  • Smid bollerne på den afskårne side nedad - hold øje med, de ikke bliver brændte og sorte

Burgeren

  • Smør alle halve boller med chili mayo
  • På med den lækkert grillede bøf med blødende gruyére i midten
  • 2 spsk ketchup på hver bøf og på med bacon
  • Herefter et godt lagt løg og syltede agurker
  • På med top bollen og burgeren er klar!