Udskriv
5 fra 4 stemmer

Pitabrød med krydrede kødboller

Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid45 min
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød 8-12 procent fedt.
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk rødløg
  • 2 stk æg
  • 1-1,5 tsk salt
  • 50 g havregryn
  • 3-4 tsk hakket frisk koriander
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk røget paprika (sød)
  • 1 tsk chili (alt efter smag)
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 dåse tomater
  • 75 g mandler

Marineret fennikel

  • 1 stk fennikel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk citron
  • 2 spsk nigella frø / Jomfru i det grønne
  • frisk mynte

Herudover

  • 8 stk pitabrød
  • 8 stk mini auberginer (eller 1-2 store)
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 dl sambal oelek
  • 2 dl neutral yoghurt
  • 1 stk granatæble
  • 1 stk lille salathoved
  • Mere koriander

Sådan gør du

  • Rør oksekødet med salt, peber og krydderier. Tilsæt æg, havregryn, hakket koriander, 1 fed revet hvidløg og 1 revet løg. Lad det trække 5-10 minutter (mens der ordnes auberginer).
  • Del auberginerne (de små halveres, de store skæres i skiver). Brun dem til letgyldne på stegesiden. Læg dem i et ovnfastfad, krydr med salt, peber, spidskommen og honning. Kom dem i ovnen ved 180 grader i 20 minutter - eller til de er møre. Det afhænger lidt af størrelsen.
  • Rul kugler af farsen. Steg i en pande til de har fået en smule stegeskorpe. De skal ikke steges færdige, blot have lidt farve, som også giver lidt dybde til tomaterne.
  • Svist skalotteløg i strimler og finthakket hvidløg sammen med kødbollerne. Kom tomaterne på. Krydr med en smule salt og peber. Du kan også supplere op med lidt ekstra krydderier til saucen - De samme som til kødbollerne. Kom mandler ved og sæt i ovnen 20 minutter. Smag til med lidt citronsaft, når de kommer ud.
  • Mens kødbollerne er i ovnen, ordnes det sidste tilbehør. Fenniklen skæres tyndt på en mandolin og vendes med salt, peber, olivenolie, citronsaft og skal. Top med en smule nigellafrø og frisk koriander.
  • Pluk salaten og orden paradisæblet. Arranger sambal oelek, urter og yoghurt i skåle. Varm pitabrød.
  • Nyd det hele sammen.