Go Back
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Vildtkølle i saltdej

Jægerindens vildtkølle af sommerbuk tilberedt i saltdej
Ret: Aftensmad
Køkken: Vildt
Keyword: kølle, saltdej, Vildt

Ingredienser

Til kødet

  • 1 Vildkølle (udbenet)
  • Mix af dine favorit krydderier (fx knust enebær, hvidløg, timian salt & peber)
  • Frisk timian
  • Dijon sennep

Til saltdej

  • 1 kg Hvedemel
  • 700 g salt
  • 700 ml vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 ℃.
  • Mix hvedemel, salt og vand. Ælt dejen og stil til side.
  • Tilsæt mel, hvis dejen er for klistret. Tilsæt vand, hvis den er for tør.
  • Udben og vend kødet i din krydderi-mix.
  • Pensl med sennep og drys frisk timian over kødet.
  • Rul dejen ud på bordet, ca. 1 cm. tyk. Læg kødet midt på dejen og pak den ind.
  • Bag dejpakken i ovnen i 20 min. efterfulgt af en hviletid på 20 min. pakket ind i sølvpapir og viskestykke.
  • Bemærk! Jeg har aldrig gjort brug af et er termometer, jeg har bare været heldig. Det vil sige, at bagetid er på gefülen.
  • Bagetid afhænger af størrelsen på kødet. Men, skal du være på den sikre side, så brug et termometer.
  • Bag til 53 ℃ og lad den hvile i ca. 20 min.
  • Adskil dej fra kød.
  • Skær kødet i tynde skiver, server og spis.

Noter

Denne velsmagende vildret kan serveres med dit favorit tilbehør. Jeg valgte at lave en sauce af rødvin, frisk timian, hvidløg, skalotteløg, peber og kalvefond. Dertil serverede jeg en sød kartoffel pure med grønkål, smørristede gulerødder og karamelliseret perleløg.