Go Back
Udskriv
4.31 fra 13 stemmer

Brunsviger - opskrift på den bedste, bløde og mest snaskede brunsviger

Hjemmebagt brunsviger - sød, blød og snasket.
Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t
Samlet tid1 t 35 min
Ret: Kage
Køkken: Danish
Keyword: kage, Mormor

Ingredienser

  • 2 dl sødmælk
  • 20 g gær
  • 2 stk æg
  • 1,5 spsk sukker 1
  • 1 tsk salt
  • 450 g mel
  • 85 g smør

Fyld

  • 325 g brun farin
  • 200 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker - Valgfrit
  • 1 tsk kanel (strøget) - Valgfrit

Sådan gør du

  • Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukker, salt og æg.
  • arbejd melet i og ælt til det er en nogenlunde ensartet dej.
  • Tilsæt smør og ælt til det er arbejdet ind i dejen.
  • Fordel dejen i en smurt bradepande. Dæk til at lad den hæv cirka en time.
  • Smelt smør og tilsæt 250g brun farin. Rør vaniljesukker og kanel i.
  • Pres en masse huller i dejen og kom smør/farin blandingen over.
  • Fordel det sidste brune farin over kagen.
  • Bag 20 minutter ved 200 grader. Den må gerne være lidt klæg.