Udskriv
0 fra 0 stemmer

Loadede sweet potato fries med kyllingevinger

Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Vinger

  • 12 stk kyllingevinger - hele.
  • 1 dl mel
  • 1 tsk chipotle
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk stødt koriander

Sweet potato Fries

  • 1 kg søde kartofler
  • 1 spsk maizena
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen

Ananas og habanero salsa

  • 350 g frisk ananas skrællet - cirka en halv.
  • 2 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk habanero chilier
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 4 spsk olivenolie

Guacamole'ish

  • 2 stk modne avocados
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 spsk hakket koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød jalapeno
  • 1 knivspids spidskommen
  • 1 stk lime

Herudover

  • 1 dl creme fraiche på sprøjtepose
  • Frisk koriander
  • 100 g havgus
  • MASSER AF MARGARITAS

Sådan gør du

Kylling

  • Soigner kyllingevingerne. Fjern eventuelt det yderste led.
  • Bland mel med krydderier, salt og peber. Vend kyllingerne heri.
  • Fordel i kurven. Sprøjt let med en Lurpak spray eller tilsæt en spsk olie.
  • Sæt på kyllingeprogram og vent (cirka 20-25 minutter ved 200 grader)

Sweet potato fries.

  • Skræl de søde kartofler og skær i grove fritter.
  • Vend med lidt maizena og krydderier. Derudover også salt og peber.
  • Kom i kurven. Spray med fedt.
  • Kør på pommes program. (20 minutter ved 200 grader cirka)

Salsa

  • Skræl ananas, skær i skiver. Skræl løg og skær i kvarte. kom i ovnfastfad sammen med hvidløg og chilier. Sæt under grillen til de har taget farve, Fjern hvidløg og chilierne først, da de andre ting skal have lidt længere.
  • Fjern kerner fra chilien og kom i blender sammen med ananas, løg, hvidløg og de resterende ting fra opskriften.
  • Blend til glat og kom på en sutteflaske.
  • Blend alle ingredienserne til guacamolen og kom også den på en sutteflaske.

Samling

  • Fordel fritterne i både eller skåle. Riv ost over og giv dem godt med de forskellige saucer og creme fraiche. Top med kyllingevinger og koriander. Server de resterende saucer/salsaer på siden, så folk selv kan supplere op.