Udskriv
4.31 fra 13 stemmer

Coq au Vin

Coq au vin (Hane i rødvin)
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Keyword: coq au vin, hane, kylling, rødvin
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 125 gr bacon i skiver
  • 600-700 gr hanelår eller kyllingeunderlår (Her brugte vi kylling)
  • Olivenolie
  • Smør
  • 3 Løg
  • 2-3 Gulerødder
  • 3 fed Hvidløg (kan undlades... men hvorfor..)
  • 1 stilk bladselleri
  • ½ dl Cognac eller Brandy
  • Timian
  • Rosmarin
  • Persille
  • Salt/peber
  • 2 Laurbærblade
  • Mel
  • 1 flaske Rødvin (F.eks. Côtes du Rhône)
  • 400-500 gr Brune svampe eller champignon (andre svampe kan også bruges)
  • Tilbehør: Kartoffelmos

Sådan gør du

  • Rens og hak grøntsagerne i passende stykker. svampene skal helst være hele.
  • Steg bacon på en pande ved svag varme, så fedtet smelter roligt af. (Du har ik' travlt, tag evt. et glas rødvin)
  • Læg bacon til side og steg svampene i baconfedtet ved relativ høj varme, så svampene får en god farve. Krydr med et skud salt og peber.
  • Sæt svampene til side og kom en klat passende smør og lidt olivenolie på panden. Brun kyllingestykkerne sammen med en stilk rosmarin. Krydr med salt og peber. Læg kyllingestykkerne over i en gryde, sautepande, cocotte eller lignende med en passende størrelse.
  • Kom grøntsager og urter (et par stilke timian og persille) på panden og steg dem ved middel varme.
  • Kom cognac eller brandy på panden, og gør som en mand - sæt ild til skidtet.
  • Når flammerne er væk så kom grøntsagerne og laurbærblade ned i gryden sammen med kyllingerne.
  • Sigt en spiseske mel henover retten og hæld rødvinen i. Vil du gerne have en tykkere sauce, så skal du være lidt mere gavmild her.
  • Lad det hele simre i en times tid, og gerne mere, for en dybere smag. Hold øje med at det ikke brænder på. Tip! Du kan også prøve at lave det hele i en trykkoger. Retten skal have 15-25 min. i trykkogeren. Følg anvisningerne omkring brug af trykkogeren fra producenten.
  • Server med kartoffelmos, bacon og et drys persille.