Go Back
+ servings
Cowboy toast
Udskriv
4.85 fra 13 stemmer

Cowboytoast Deluxe

Cowboytoast med bløde løg, baconjam og bearnaisemayo
Ret: Aftensmad, tømmermand
Køkken: Dansk
Antal: 2

Equipment

  • Stegepande
  • Ovn
  • Piskeris eller elpisker

Ingredienser

Cowboytoasten

  • 4 skiver brød Selvfølgelig helst dit bedste, hjemmebagte surdejsbrød, men mindre kan gøre det.
  • 400 g hakket oksekød 14-18% så det holder sig saftigt
  • 2 spsk baconsyltetøj
  • Engelsk sovs
  • Evt lidt gruyère

Bløde løg med cognac

  • 3 løg
  • 100 g smør
  • 50 ml cognac

Béarnaisemayo

  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1 spsk béarnaiseessens
  • 1 tsk salt
  • 200 ml smagsneutral olie eks. solsikke- eller rapsolie. Helt plain - ikke noget koldpresset helvede.
  • 1 håndfuld frisk estragon finthakket
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Cowboytoast med bløde løg, baconsyltetøj og béarnaisemayo

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Form 2 bøffer på 200 g hver og klask dem godt sammen. De krydres godt på ydersiden med masser af salt og peber.
  • Steg bøfferne godt af, så de har fået en flot stegeskorpe, men de skal ikke have fået for meget indeni. Det klarer ovnen.

Bløde løg med cognac

  • Pil og halvér løgene. Snit dem fint i skiver og smid på panden sammen med alt smørret.
  • Lad løgene simre i 30-40 minutter med mellemvarme, så de er blevet gyldne, lækre og søde.
  • Til sidst skrues der op for blusset, og cognacen tilsættes. Det skal lige dampe lidt af, og løgene skal suge de gode dråber.

Béarnaisemayo

  • Hæld æggeblommer, sennep, essens, peber og salt sammen og pisk hårdt.
  • Tilsæt en smule af olie til blandingen og pisk det godt sammen.
  • Derefter piskes olien forsigtigt i. Gør det i trin, så du kan se, at mayoen har optaget alt olien, før du tilsætter mere. Ikke noget med en tynd stråle.
  • Hvis du oplever, at blandingen er for tynd til din smag, giver du den mere olie, til du er tilfreds med konsistensen. Mere olie = fastere mayo.
  • Når alt er pisket sammen, og mayoen står rank og flot, skal den smages til. Den skal have et tydeligt syrligt svirp, så smag den til med essens, før du tilsætter estragon.
  • Tilsæt estragonen og bland det hele godt sammen.

Cowboytoasten

  • Nu skal banditten samles. Tag en plade ud af ovnen og læg et stykke bagepapir på den.
  • Byg dine cowboytoast med først brød, så bøf, dernæst bløde løg, så baconsyltetøj og til sidst brød øverst.
  • Smæk dem i ovnen og giv dem 10 minutter i den forvarmede ovn.
  • Tag dem derefter ud og lad dem hvile lidt. Bøfferne skulle gerne have en fin overflade nu men stadig være rosa og saftige inden i.
  • Giv dem et godt lag béarnaisemayo og eventuelt lidt engelsk sovs samt chilisovs efter eget valg.
  • Smid lidt gruyère ind under låget, hvis du skal have nulstillet hele systemet!
  • Drikkes med masser af kaffe og eventuelt lidt Bourgogne fra i går.
    Cowboy toast